середу, 24 квітня 2019 р.

Легальна праця – фундамент соціального благополуччя та стабільності

24 квітня 2019 року в Чагорській ЗОШ І – ІІІ ступенів відбулися години спілкування з учнями випускних класів у формі круглого столу «Легальна праця- шлях до добробуту в Україні». Метою заходу було обговорення питань праці неповнолітніх, зайнятості населення, легалізації трудових відносин з найманими працівниками та заробітної плати, роз’яснення вимог чинного законодавства про працю.

Право на працю визнається Конституцією України та міжнародними угодами як одне із базових соціально-економічних прав людини.Працевлаштований працівник має право на усі гарантії, які передбачені Кодексом Законів про працю України.
Заступник директора з виховної роботи Біла З.В., висвітлила ряд питань, щодо переваг легальної зайнятості, правил укладання трудових угод, цивільно-правових угод при працевлаштуванні, прийняття та звільнення з роботи відповідно до законодавства про працю, а також види шахрайства при працевлаштуванні у т.ч. торгівля людьми та економічна експлуатація праці, зокрема дитячої. Особливо приділили увагу поняттям задекларованої та не задекларованої праці. Тільки офіційно оформлена робота є гарантією соціального захисту найманих працівників, а для роботодавців – запорукою процвітання бізнесу. Витрачені кошти по утриманню легальних працівників – це отримані в подальшому доходи від прибуткової діяльності підприємства. Встановлення тривалих трудових відносин, постійні працівники, відсутність плинності кадрів – слугує якісною рекламою самого роботодавця. І лише при належному ставленні до своїх прав та обов’язків обидві сторони трудових відносин можуть розраховувати на позитивний результат та досягнення поставлених цілей.

Зустрічі пройшли у форматі жвавого діалогу. Підбиваючи підсумки, Зінаїда Володимирівна зауважила, що легальна зайнятість - це шлях до добробуту кожного українця і тільки спільними зусиллями роботодавців та влади можливо забезпечити населення гідними умовами праці, а державу благополуччям та стабільністю

Немає коментарів:

Дописати коментар