середу, 9 травня 2018 р.

ВКЛОНИСЯ, МІЙ ТРАВНЮ, ВИСОКИМ МОГИЛАМ

«ВКЛОНИСЯ, МІЙ ТРАВНЮ, ВИСОКИМ МОГИЛАМ»
Як тільки вберуться у чарівні білі квіти сади навесні, засвітять дивовижні свічки каштани, а в повітрі розіллється тонкий і ніжний аромат, в бузкових кущах заллються піснями невсипущі солов’ї, а вся земля випромінюватиме радість і щастя, нестримну жагу до життя, в такі прекрасні дні, 8-9 травня, ми відзначаємо великі свята – День Пам’яті та Примирення та 73 річницю  перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні!
          Друга світова війна  все далі і далі від нас. Ми всі знаємо, що вона була страшною та кривавою, що загинули на ній  мільйони людей, які просто хотіли жити.

Пам'ять … Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас зі старих фотографій, сумних похоронок, листів з фронту, які зберігають донині діти, рідні, онуки і правнуки.
Пам'ять… Вона не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії великої народної перемоги над фашизмом.
9 травня в селі Чагор проведено урочистий захід – мітинг до  Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Європі. У святкуванні приймали участь: голова села – Коблюк Г.С., директор школи – Калараш В.Г., завідувач закладу дошкільної освіти – Дарій П.Д., директор БК – Габор В.Ш.; запрошено ветеранів , учасників АТО, воїнів – інтернаціоналістів, представники церкви. Мітинг проведено учнями 10 класу (Біла З.В.), вихованцями ЗДО(Підойма Г.Д., Ткач В.В.).
В наш час, коли перед очима кадри телевізійних новин із зони АТО, ми розуміємо, що вислів «душу й тіло ми положим за нашу свободу» став для сучасної української нації не просто словами з Гімну, це стало станом душі.
Тож вклонімось низько пам’яті тих, хто звеличив нашу землю, тих, завдяки кому наше життя зігріте сонячним сяйвом і безхмарною, мирною блакиттю небес.                                                                                                                                                                                                                                                 

Пам̓ятаємо. Перемагаємо!

Немає коментарів:

Дописати коментар